De zomer zit er bijna weer op. Waarschijnlijk heb je je vakantie er al weer op zitten.

Je hebt vast genoten van heerlijke zomerse avonden vol met gezelligheid. Fijne momenten op de dag met lekker eten, leuke activiteiten met weinig ritme en zonder al te veel structuur. Hopelijk heb je ervan genoten!

Maar het ‘gewone’ leven gaat nu toch echt weer beginnen. Lukt het je maar niet om in het ritme te komen na je vakantie?
Dan heb ik iets voor je!
Lees snel verder welke 4 tips je gaan helpen om weer in het ritme te komen na de vakantie.

1. Maak een weekplanning

Door het opschrijven van alle wekelijkse activiteiten creëer je overzicht. Het geeft je een duidelijk beeld wat er allemaal staat te gebeuren in de week. Dit geeft rust in je hoofd.

Woon je alleen dan schrijf je alleen voor jezelf op welke afspraken er zijn in de komende week. Woon je met meer mensen in huis dan is het het handigst om per persoon op te schrijven welke afspraken er zijn. Zorg dat de weekplanning op een plek in huis ligt of hangt waar iedereen hem kan zien.

Geen idee hoe je zelf een weekplanning maakt?

Lees dan mijn blog: zo maak je een weekplanning in  8 eenvoudige stappen.

2. Pak oude routines weer op

Waarschijnlijk zijn er weinig routines uitgevoerd tijdens jullie vakantie. Na de vakantie is het handig om deze oude routines weer op te pakken. Dit zorgt voor rust en structuur. Heb je nog weinig oude routines kijk dan wat je prettig zou vinden in jullie huishouden.

Routines kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • ‘s Ochtends doe je een korte work-out of meditatie (samen met de kinderen).
  • Je zet een wekker.
  • We zetten onze gebruikte tassen bij de kapstok.
  • Ik kook een gezonde maaltijd.
  • We eten samen aan tafel.
  • Iedereen helpt de tafel afruimen.
  • De kinderen gaan een vaste tijd naar bed.
  • Voor het slapen gaan lezen we een boekje.
  • ’s Avonds ga je sporten (x per week).
  • Ik ga op tijd naar bed.

3. Neem de tijd

Wees lief voor jezelf en elkaar. Ineens weer in het ritme komen en de structuur oppakken lukt vaak niet. Maar is dit ook wel nodig? Geef het de tijd en pak langzaam weer alles op. Het kan gerust 2 tot 3 weken duren voordat iedereen weer gewend is aan het ‘normale’ leven. Neem echt de tijd!

4. geniet !

Is het de bedoeling dat je alles weer terugbrengt naar het oude?

Zeker niet! Neem dingen mee uit jullie vakantie. Bijvoorbeeld: lees vaker een boek of plan 1x per 2 weken een hapjes avond. Bedenk samen wat jullie echt energie heeft gegeven en waar jullie blij van werden in jullie vakantie. Kijk hoe je deze aspecten kunt toevoegen in je dagelijkse leven.

Raak niet in de sleur van het ‘normale’ leven maar blijf genieten! Ook zonder vakantie.

Liever samen kijken hoe je meer rust en structuur in het dagelijkse leven kunt krijgen. Boek dan een online opruim inspiratiesessie, waarbij ik je op weg kan helpen naar blijvend genieten in het dagelijks leven!