Je herkent het vast wel, je keukenkastjes liggen bomvol met spullen. Je wilt nu eens echt gaan opruimen.

Het opruimen gaat misschien best voortvarend, maar hoe berg je alles weer netjes op. Zodat je alles weer goed terug kunt vinden en dat het daarna ook netjes blijft.

Investeer in handige opbergproducten van goede kwaliteit.

In dit blog deel ik hoe je te werk kunt gaan bij het zoeken naar handige opbergproducten.

Begin eerst met opruimen

Een grote valkuil is dat we de mooiste opbergproducten tegenkomen en ze direct gaan inslaan. Geloof me doe dit niet! Begin met het opruimen van je keukenkastjes. Doe dit kast voor kast. Pas als je dit hebt gedaan weet je wat je echt nodig hebt qua opbergproducten.

 

Meten is weten

Misschien niet het leukste gedeelte van het proces, maar wel zo belangrijk!
Meet alle keukenkastjes op en schrijf de maten op. Als je straks gaat zoeken naar opbergproducten dan weet je met welke maten je rekening moet houden.

Investeer in handige opbergproducten

Kijk per keukenkastje welke spullen je wilt opbergen. Kleine spullen zijn handig om op te bergen in een bak met kleine vakjes. Heb je veel flesjes dan kan een draaiplateau handig zijn. Bij het opbergen van kruiden kun je denken aan het leggen in een lade, maar er zijn ook kruidencarrousels verkrijgbaar. Voor het opbergen van voedsel kunnen voorraadbussen handig zijn. Verdiep je in de verschillende soorten opbergproducten per categorie.

Neem eens een kijkje in de kringloopwinkel. Er zijn vaak veel opbergproducten te vinden. Veel mensen kopen namelijk eerst voordat ze echt weten wat ze nodig hebben, met als resultaat te veel of niet passende opbergproducten. Jij weet nu bijna wat je nodig hebt, dus je zou al kunnen gaan oriënteren. Maar er is nog een stap te gaan, lees snel verder!

Kies het materiaal

De laatste stap is ook zeker niet onbelangrijk. Bedenk van welke materialen je de opbergproducten wilt aanschaffen. Er zijn opbergproducten verkrijgbaar van hout, glas maar ook van kunststof en plastic.
Bedenk in welk soort materiaal je je voedsel wilt bewaren. Je kunt ook een overweging maken op basis van de impact op onze aarde. Natuurlijk opruimen kijkt op een duurzame manier naar het aanschaffen van deze producten. Maar doe vooral waar jij je goed bij voelt. Het investeren in goede producten is zeker al een duurzame keuze. Koop dit soort producten van goede kwaliteit, zo heb je er je hele leven plezier van!
Zoals ik al eerder zei, neem eens een kijkje in de kringloopwinkel. Het hoeft niet altijd allemaal nieuw gekocht te worden. Mocht je niks kunnen vinden dan heb ik een leuke koop tip voor je (zie hieronder).

Koop tip!

So clever is DE opbergshop met fantastische opbergproducten! Ook voor het organizen van je keukenkastje is er zoveel handigs en moois te vinden. Neem een kijkje op de site en geloof me je bent verkocht! Je wilt direct aan de slag met het organizen van je keuken. Maar koop alleen als je echt iets nodig hebt. Shop hier handige keuken organizers.

Zou je graag zo’n handige georganiseerde keuken willen maar zie je hier enorm tegenop?
Ik kan je helpen om samen met jou de keuken op te ruimen en weer te zorgen voor overzicht. Laat je het me even weten?

 

* Een cadeau aan jezelf, is ook een cadeautje aan mij. Ik maak gebruik van een affiliatie link.
Als jij iets koopt via ‘mijn link’, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor).